Denne ret er en hyldest til den simple, men utrolig velsmagende madlavning. Den saftige og møre Iberico-svinemørbrad er perfekt kombineret med de sprøde urtekartofler og de søde, karamelliserede løg.
Økologisk Iberico Svinemørbrad med urtekartofler og bagt/grillet løg
Fremgangsmåde:
1
Pil løgene og halver dem på midten.
2
Tørsteg løgene på en meget varm pande indtil de får en flot stegeflade.
3
Put dem herefter i ovnen på 160 grader. Løgene er færdige når de er blevet bløde og væsken de smider fra sig er sød.
4
De små kartofler koges i godt saltet vand.
5
Når kartoflerne er kogt færdige, vendes de sammen med lidt olivenolie og alverdens friske og hakkede krydderurter.
6
Svinemørbraden pudses for sener og hinder, og krydres herefter i salt og peber
7
Nu steges mørbraden på en varm pande i lidt rapsolie. Når mørbraden er brunet af skrues der ned for panden.
8
Giv herefter mørbraden cirka 12 minutter. Det er vigtigt at mørbraden ikke får for meget. Det er meget bedre den er flot rosa end gennemstegt. Det fortjener den!
9
Når mørbraden er stegt færdig tages den af panden. Herefter varmes panden op igen og der tilsættes rødvin.
10
Lad rødvinen reducere til omkring 1/3. Herefter tilsættes creme fraiche og fløde. Smag saucen til med salt, peber og lidt æbleeddike.
11
Anret alle elementerne samlet og server skysaucen hertil.
Ingredienser:
- 1 Økologisk svinemørbrad af Iberico (sortfodsgris)
- 2 zittauerløg
- 2 håndfulde små kartofler
- Friske krydderurter
- 1 dl rødvin
- 1 dl fløde
- 1 spsk creme fraiche 38%
Vores produkter benyttet til opskrift:
Del vores opskrift
Facebook
Twitter